Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Про впровадження проєкту «Діджиталізація процесів управління – важливий крок у становленні молодої громади»

Дата: 29.07.2021 11:47
Кількість переглядів: 959

Фото без описуШановні мешканці Марківської громади! Розпочато впровадження проєкту «Діджиталізація процесів управління – важливий крок у становленні молодої громади», що реалізується громадською організацією «Марківська районна організація «Місцевий розвиток» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. Проєкт також співфінансується Марківською селищною радою. Головною метою проєкту є впровадження електронних ресурсів, які стануть важливою передумовою розвитку Марківської громади, формування та ефективне використання її природного, ресурсного, економічного та демографічного потенціалів. Основою такої ефективності вбачається наявність повного та достовірного інформаційного забезпечення. Наразі актуальним питанням постає формування достовірної інформаційної бази отриманих ресурсів, спрямованої на чіткий облік наявного потенціалу громади для залучення інвестицій і створення сприятливих та економічно вигідних умов життя і господарювання. Для ефективного проведення моніторингу вкрай важливо мати достатнє та достовірне інформаційне забезпечення, яке охоплюватиме системи первинного, бухгалтерського та бюджетного обліків.

Ведення господарського обліку в громаді є одним із її обов’язків. Як різновид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які в минулому збирали сільські, селищні ради, його основною формою ведення є «Господарська книга», яка має вигляд амбарної книги. Сюди надходять дані про населення, житловий фонд, який належить громадянам на правах особистої власності, наявність у них худоби, сільськогосподарської техніки, земельних наділів.

Утім, як свідчить практика, сьогодні більшість цієї інформації знаходиться в паперовому вигляді, її неструктуровано, і, досить часто, потрібно витратити багато зусиль і часу, щоб знайти необхідні дані, обробити їх та надати їм належного вигляду. Все це призводить не тільки до неефективного ведення менеджменту громади а й до «затягування» часу та погіршення надання адміністративних та адміністративно-соціальних послуг мешканцям громади. Запровадження автоматизованого обліку – повноцінна та сучасна альтернатива веденню паперової господарської книги. Такий підхід дозволить значно полегшити збір і пошук статистичних даних, а також відкрити нові можливості управління місцевими фінансами.

Для вирішення цієї проблеми проєктом передбачено впровадження кілька найбільш розповсюджених програм автоматизованого обліку: системи електронного погосподарського обліку «Розумне село» та управління документами «ДОК ПРОФ 3».

Система «Розумне село» – це комплексна електронна інформаційно-аналітична система, призначена для автоматизації діяльності територіальної громади. Система «ДОК ПРОФ 3» призначена для автоматизації процесів загального діловодства, контролю виконання доручень керівництва, поточної роботи з документами, обробки й узгодження проєктів документів, ведення електронного архіву, обміну документами із зовнішніми системами документообігу.

Системи мають гнучкі засоби настроювання, які дозволяють реалізувати автоматизований процес діловодства й електронний документообіг у масштабах всієї громади. Закупівля додаткового технічного (серверного) забезпечення дозволить легко інтегрувати вказані системи в наявну інформаційну мережу громади. Використання запропонованих розробок дозволить громаді якісно підвищити ефективність управління територіями та посприяє спільній роботі влади і громади.

Запрошуємо небайдужих жителів громади взяти участь в обговоренні проєкту, надати свої зауваження та пропозиції на сторінці у фейсбуці http://bit.do/misrozvytok або листом на електронну пошту go.mis.rozvitok@gmail.com.

Проєкт «Діджиталізація процесів управління – важливий крок в становленні молодої громади» реалізується громадською організацією «Марківська районна організація «Місцевий розвиток» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія-Плюс» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.­­

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь