A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Позитивні практики правової допомоги

Дата: 18.10.2021 08:14
Кількість переглядів: 753

Фото без описуЧоловік розлучився з дружиною після десяти років спільного проживання та став жити окремо. З колишньою дружиною залишилась їх десятирічна дочка, а батько став платити аліменти на її утримання. Згодом вона звернулась до батька та попросила його дозволу жити з ним, на що він погодився, і з того часу вони стали проживати вдвох. Батько самостійно виховував доньку, повністю забезпечував її та не чинив перешкод матері щодо їх спілкування та інших її прав та обов’язків. Але ж він був змушений далі платити аліменти нізащо! Тому, для скасування цих виплат, він звернувся за безоплатною правовою допомогою.

Представляти інтереси клієнта в суді було доручено досвідченій юристці Міловського місцевого центру Оксані Чумак. Вона зібрала необхідні матеріали та написала позовну заяву, в якій просила скасувати аліменти і затвердити проживання дочки з батьком.

В судовому засіданні слухали кілька сторін. Крім позивача, виступила відповідачка (мати), та пояснила, що не заперечує проти наміру дочки; до того ж її колишній чоловік не чинив і в подальшому не має наміру чинити ніяких перешкод для її спілкування з дочкою.

Слово також дали малолітній: вона підтвердила, що бажае залишитись з батьком, а не повертатись до матері, з теперішнім співмешканцем якої у неї не склались відносини.

Присутній на засіданні представник від органу опіки та піклування не надав зауважень чи заперечень та поклався на розсуд суду у вирішенні місця проживання дитини, а фахівець-психолог підтвердив, що знає дівчину і запевнив, що вона не матиме психологічних проблем у зв'язку зі зміною місця помешкання.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши сторони, Міловський районний суд відмітив наявність особистого конфлікту між батьками та відсутність такого конфлікту щодо їх прав та обов'язків відносно дитини, врахував бажання дитини і обставини, що мають істотне значення для її здоров'я та розвитку, і вирішив повністю задовольнити позов.

Якщо Ви вважаєте свої права порушеними, звертайтесь за правовою допомогою до Міловського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за телефонами

— у Біловодському бюро: (06466) 9-12-78,

— у Станично-Луганському бюро: (06472) 2-14-54

— у Міловському МЦ: (06465) 2-29-49, 099 640 9368 та 098 446 2691.

Це безоплатно, оперативно та професійно.

Всі послуги наших юристів є безкоштовними, їх оплачує держава.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь