A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Якщо штраф несправедливий

Дата: 17.11.2021 08:30
Кількість переглядів: 535

Фото без описуВас за кермом зупинила патрульна поліція та призначила штраф за порушення, з яким ви не згодні – знайома ситуація? Платити, чи відстоювати своє право?

Таке трапилося з чоловіком, який їхав серед населеного пункту, був зупинений патрульною поліцією і звинувачений у порушенні правил дорожнього руху (невикористанні ременя безпеки). Представник патрульної поліції виніс постанову про правопорушення та наклав штраф - 510 грн.

Водій не погоджувався з цим: він вважав, що доказів правопорушення немає, стверджував, що був пристебнутий, а зняв ремінь перед тим, як вийти з автівки до поліцейського, і взагалі зупиняти його через невикористання ременю незаконно. Він хотів вказати у письмовому поясненні, що поліцейський не міг бачити, чи був він пристебнутий ременем, чи ні, тому що перед його зупиненням патрульна машина їхала позаду нього, а заднє й бокові вікна в його машині тоновані. Але поліцейський відмовив водію у праві надання письмового пояснення.

Оштрафований вважав порушеними свої права (подавати докази, пояснення, користуватися правовою допомогою), тому звернувся до юриста безоплатної правової допомоги.

Юрист Міловського місцевого центру Юрій Водолазський допоміг скласти позов до суду, в якому вказав всі наявні обставини справи та просив суд скасувати постанову і штраф.

Міловський районний суд дослідив матеріали та дійшов до таких висновків:

? З доданих до справи відеоматеріалів неможливо встановити, чи був водій пристебнутий, чи ні.

? Оскаржувана постанова не містить інформації про технічний засіб здійснення відеозапису. Також відеозаписи не зазначені у постанові як докази правопорушення.

? Доказами у справі мають бути фактичні дані у протоколі, де також мають бути пояснення особи, яка притягається до відповідальності. Докази зобов’язана збирати посадова особа, що складає протокол. Жодного належного доказу скоєння правопорушення відповідач суду не надав.

Виходячи з цього, суд скасував оскаржувану постанову і закрив справу про правопорушення. Витрати на судовий збір було стягнуто з відповідача.

Якщо Ви вважаєте свої права порушеними, звертайтесь за правовою допомогою на «гарячу лінію» системи правової допомоги – 0 800 213 103, або у Міловський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за телефонами:

— у Біловодському бюро: (06466) 9-12-78,

— у Станично-Луганському бюро: (06472) 2-14-54

— у Міловському МЦ: (06465) 2-29-49, 099 640 9368 та 098 446 2691.

Це безоплатно, оперативно та професійно.

Всі послуги наших юристів є безкоштовними, їх оплачує держава.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь