A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Помилка у трудовій - як не викинути роки праці

Дата: 03.12.2021 08:29
Кількість переглядів: 602

Серед способів нашкодити самому собі один з надійніших  – дізнатись про помилку у своєму документі, що має юридичне значення, та нічого не робити аж до тих пір, поки вона обернеться проблемою. Саме це відбулося з чоловіком, що досягнув пенсійного віку та з’ясував, що його пенсія значно менша, ніж він планував. Пенсійний фонд нарахував її з даних системи персоніфікованого обліку, військового квитка та диплома, але не врахував посвідчення депутата, у якому прізвище заявника не співпадало з паспортним в одній літері, та трудову книжку через нечіткий відбиток печатки на першій сторінці з назвою першого місця праці. До того ж у книжці було виправлене прізвище особи з українського варіанта на російський, як у паспорті: виправлення було внесене Государственным учреждением «Луганский республиканский центр медико-социальной экспертизы» ЛНР (мовою оригіналу).

Рішення пенсійного фонду було цілком виправданим: він не мав права брати до уваги документи з такими виправленнями. Тому чоловік був змушений доказувати належність документів у суді, а щоб зробити це значно простіше, він звернувся до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Представником клієнта у суді став головний юрист Міловського місцевого центру Сергій Бабанін: він склав позовну заяву до суду про встановлення юридичного факту та підготував інші належні матеріали.

Міловський районний суд розглянув надані матеріали і вирішив: ситуація із заявником може розглядатись як схожа практика Європейського суду з прав людини, в якій говориться, що повне ігнорування дій фактично існуючих органів нелегітимної влади утискає права людей, які проживають на цій території. Для них життя триває, і його потрібно зробити більш стерпним і захищеним фактичною владою.

Отже, виключно в інтересах заявника, що проживав на непідконтрольній території, можна розцінювати довідку, видану нелегітимною владою, як доказ у справі, інакше будуть  порушені його права. Тому суд вирішив визнати спірні документи належними заявнику: відтепер він може законно вимагати збільшення своєї пенсії.

Якщо Ви вважаєте свої права порушеними, звертайтесь за правовою допомогою на «гарячу лінію» системи правової допомоги – 0 800 213 103, або у Міловський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за телефонами:

— у Біловодському бюро: (06466) 9-12-78,

— у Станично-Луганському бюро: (06472) 2-14-54

— у Міловському МЦ: (06465) 2-29-49, 099 640 9368 та 098 446 2691.

Це безоплатно, оперативно та професійно.

Всі послуги наших юристів є безкоштовними, їх оплачує держава.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь