A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

До Міжнародного дня людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 09:01
Кількість переглядів: 747

Фото без описуЦей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з інвалідністю.

На превеликий жаль, наразі така категорія громадян досить чисельна в тому числі й на Марківщині. Так, згідно зі статистичними даними, за дев’ять місяців поточного року на території Марківської громади зареєстровано 1 252 людини з інвалідністю, включаючи внутрішньо переміщених осіб. З них 867 громадян – з групи загального захворювання. Також обліковується чотири інваліди Великої Вітчизняної війни, 58 чорнобильців, 57 воїнів-афганців зазначеної категорії. Інвалідів з дитинства зареєстровано 205 осіб, громадян, що мають трудове каліцтво  – 76, дітей з інвалідністю до 18 років – 51 особа. Крім того, двом дітям, які досягли 18 років, відкрили дорослі групи інвалідності.

За вказаний період вперше оформили групу інвалідності 23 людини працездатного віку, що на 15% менше аналогічного минулорічного показника. Втім, наступна статистика насторожує: якщо за дев’ять місяців минулого року з восьми виявлених новоутворень злоякісними були сім, то в поточному році ця кількість зросла відповідно до дев’яти з десяти. При цьому, наполягають медики, у п’яти з цих випадків форми захворювання були візуальними. Тобто, їхні ознаки могли вчасно помітити самі захворілі.

36 соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома  Центру надання соціальних послуг згідно з договірними умовами регулярно відвідують 34 особи  з обмеженими фізичними можливостями похилого віку. Вони забезпечують їх продуктами харчування, водою, господарськими товарами та медикаментами, здійснюють внесення платежів за комунальні послуги, виклик лікаря, супроводжують до закладів охорони здоров’я, допомагають подати заяви на оформлення субсидії.

На обліку у відділенні організації надання адресної, натуральної та грошової допомоги перебуває 241 особа з інвалідністю. Вони отримують послуги перукаря, швачки, соціального робітника, робітника з комплексного ремонту будинків. Крім того, мають змогу скористатися послугою прокату технічних засобів реабілітації. Вже зараз в користуванні їх перебуває 67 одиниць.

Відділом соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Марківської селищної ради протягом поточного року охоплено соціальною роботою 20 сімей, в яких 14 дітей та шестеро дорослих мають інвалідність.

На долю людей з особливими потребами випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, виявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Давайте допоможемо їм в цьому протистоянні. Будьмо до них уважними і милосердними. Добро, каже народна мудрість, починається з тебе.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь