A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

СЕРЕД УЧАСНИКІВ АКЦІЇ ВІДНОВЛЕННЯ – ПРЕДСТАВНИКИ МАРКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 15.05.2023 10:49
Кількість переглядів: 865

Фото без описуВідновлення та реабілітації наразі потребує кожен українець. Та найбільш вразлива категорія в цьому плані – то діти. Тож дорослі намагаються максимально подбати про врегулювання їхнього емоційного стану. Один зі способів – долучення до різного роду заходів.

Днями родина ВПО з Марківки взяла участь в акції «Пізнавай та відновлюйся», організованій благодійниками в «Добропарку», що на Київщині. За такий шанс марківчани вдячні адміністрації Мотижинського ліцею, де наразі навчається наш юний земляк.

Мотижинська громада – одна з тих, що зазнала жорстокої агресії з боку окупанта. З тих, хто чинив ворогові шалений опір. І з поверненням миру активно взялася до відновлення рідного населеного пункту.  

Фото без опису

Відновлення ж учасників акції того дня відбувалося в кілька етапів. Ознайомча екскурсія парком, де квітує сила-силенна різнобарвних тюльпанів. Подарункові набори з похідних інструментів для роботи на землі та лікарських трав (Тимофію дістався тархун).

Майстер-клас з петриківського розпису – над малюнками працювали з допомогою щіточок, виготовлених з шерсті котика Майстра. Пригощання від ресторану «За двома зайцями», також у квітковому стилі. Частували пловом з духмяними травами, борщем зі… щавлешпинатом – місцевим винаходом. Напували чаями – суто українським від спадкового травника та індійським на молоці.

Насолоджувалися виступом на кількох мовах у виконанні гурту «IL MEN». Дізналися, що неродючих грунтів не буває – за сучасних технологій, над якими працюють українські землероби, фактично за п’ять років навіть пустелю можна перетворити в квітучий оазис.

Подякували українським захисника за мужність і стійкість. Благодійники вручили військовим, котрі долучилися до заходу, спеціальне обладнання. Був організований збір коштів для ЗСУ.

Родзинкою заходу стало спільне закладення квітника. В патріотичних жовто-синіх кольорах. Є там тепер і часточка нашої любої Марківщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь