Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Ой, на Івана, на Купала АБО Марківській традиції в столиці України

Дата: 06.07.2023 15:03
Кількість переглядів: 1038

Чимало звичаїв і традицій українців тримаються на синтезі християнства та язичницьких вірувань. Не виняток доволі поширене Свято Івана (Іоанна Хрестителя, або ж ще – Івана Купала).
До початку повномасштабного вторгнення традиція відзначати це свято громадою набувала все більших масштабів на Марківщині. Особливо, коли було відновлено ставок в Марківці  – епіцентр культурно-масових заходів. 
Сьогодні наше рідне селище перебуває в окупації. Але на те ми й марківчани, аби рухатися вперед і прищеплювати любов до малої батьківщини землякам, які про неї знали лише з чуток, або й зовсім про нього не чули. 
Отож після відповідного анонсу поспішили до Координаційного центру гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям Марківської селищної військової адміністрації в місті Києві, щоб взяти участь у святкуванні. Й не були розчаровані. Навпаки – отримали чимало позитивних емоцій та бажання зустрітися ще для приємного спілкування.
Заочне знайомство для тих, хто про Марківську землю дізнався вперше, і яскраве нагадування, яка вона прекрасна тим, хто покинув її через війну, – відео з минулорічних святкувань. Кожен з глядачів вкотре утвердився в думці: Україна в цілому та Марківщина зокрема в наших серцях і любов до них сильніша за відстані. 
Організатори заходу мали на меті не лише допомогти землякам психологічно розвантажитись в доволі складних життєвих обставинах, а ще й сприяти популяризації національних надбань, звичаїв, традицій. Судячи з відгуків очевидців, їм це вдалося. 
Окрасою свята стали власноруч сплетені купальські віночки. В них чарівно виглядали не тільки діти, а й дорослі.
Тож уважно слідкуйте за подальшими анонсами та обов’язково долучайтеся. Чим згуртованіша громада, тим сильніший її дух!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь