Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Ой, на Івана, на Купала АБО Марківській традиції в столиці України

Дата: 06.07.2023 15:03
Кількість переглядів: 1004

Чимало звичаїв і традицій українців тримаються на синтезі християнства та язичницьких вірувань. Не виняток доволі поширене Свято Івана (Іоанна Хрестителя, або ж ще – Івана Купала).
До початку повномасштабного вторгнення традиція відзначати це свято громадою набувала все більших масштабів на Марківщині. Особливо, коли було відновлено ставок в Марківці  – епіцентр культурно-масових заходів. 
Сьогодні наше рідне селище перебуває в окупації. Але на те ми й марківчани, аби рухатися вперед і прищеплювати любов до малої батьківщини землякам, які про неї знали лише з чуток, або й зовсім про нього не чули. 
Отож після відповідного анонсу поспішили до Координаційного центру гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям Марківської селищної військової адміністрації в місті Києві, щоб взяти участь у святкуванні. Й не були розчаровані. Навпаки – отримали чимало позитивних емоцій та бажання зустрітися ще для приємного спілкування.
Заочне знайомство для тих, хто про Марківську землю дізнався вперше, і яскраве нагадування, яка вона прекрасна тим, хто покинув її через війну, – відео з минулорічних святкувань. Кожен з глядачів вкотре утвердився в думці: Україна в цілому та Марківщина зокрема в наших серцях і любов до них сильніша за відстані. 
Організатори заходу мали на меті не лише допомогти землякам психологічно розвантажитись в доволі складних життєвих обставинах, а ще й сприяти популяризації національних надбань, звичаїв, традицій. Судячи з відгуків очевидців, їм це вдалося. 
Окрасою свята стали власноруч сплетені купальські віночки. В них чарівно виглядали не тільки діти, а й дорослі.
Тож уважно слідкуйте за подальшими анонсами та обов’язково долучайтеся. Чим згуртованіша громада, тим сильніший її дух!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь