Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Освіта єднає

Дата: 26.08.2023 09:12
Кількість переглядів: 67

Всеукраїнська серпнева конференція під такою назвою зібрала наприкінці останнього літнього місяця освітян. Організатор заходу – Міністерство освіти і науки України.

Участь від Марківщини взяла начальник відділу освіти Марківської селищної ради Олена МІРОШНІЧЕНКО.

Спікери заходу – міністр освіти і науки України Оксен ЛІСОВИЙ і віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України міністр цифрової трансформації України Михайло ФЕДОРОВ. Також захід відвідали Лілія ГРИНЕВИЧ, Сергій БАБАК, заступники міністра Євген КУДРЯВЕЦЬ та Євгенія СМІРНОВА. Модераторкою однієї з дискусій стала операційна директорка ГС «Освіторія»  Анна СИДОРУК. 

Спікери-експерти розповіли освітянам про нові виклики та можливості НУШ, легкий вхід у професію, штучний інтелект в освіті, ментальне, психоемоційне здоров’я учасників освітнього процесу та про те, як цифровізується  освіта в Україні.

Зосередилися на темі інклюзивної освіти. Під час заходу презентували Національну стратегію розвитку інклюзивного навчання, що буде реалізуватися протягом 2023-2030 років. Вона покликана  допомагати дітям змалечку приймати особливості інших, розкривати свою індивідуальність та розвиватись у комфортному, безпечному, безбар’єрному, інклюзивному освітньому середовищі.

Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат ШАХІН наголосив на добробуті як запоруці освіти: «Освіта має вирішальне значення для добробуту та розвитку дітей. Поновлення роботи шкіл та початок нового навчального року створюють виняткову можливість забезпечити дітей доступом до безпечного та підтримуючого навчального середовища. Для дітей важливо мати можливість навчатися у стінах школи, взаємодіяти зі своїми однолітками та отримувати підтримку від учителів. Світовий досвід підтверджує, що психосоціальне здоров’я та добробут учнів впливає на успіхи у навчанні та розвиток дітей».


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь