Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

ДЕНЬ ЗАХИСНИКА І ЗАХИСНИЦІ УКРАЇНИ

Дата: 02.10.2023 09:45
Кількість переглядів: 87

Цьогоріч свято мужності, хоробрості, сили і відваги – День захисника і захисниці України – за указом Президента України відзначається 1 жовтня. Тож вся шкільна спільнота Марківського ліцею «КРОК» зібралася онлайн, щоб привітати героїв, які стоять на захисті держави.

До зустрічі долучилися й гості – начальник Марківської селищної військової адміністрації Олександр ЧЕРЕВАТИЙ, інспектор відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління  Національної поліції в Луганській області старший лейтенант поліції Наталія СВИРИДОВА, начальник відділу освіти Марківської селищної ради Олена МІРОШНІЧЕНКО. Почесними учасниками заходу були наші воїни.

 Захід розпочато з вшанування тих, хто на щиті – полеглих захисниць і захисників у російсько-українській війні хвилиною мовчання.

Олександр Петрович поділився особистими спогадами про перебування на лінії розмежування, адже до призначення на посаду начальника він боронив Україну від ворога. Він висловив подяку захисникам і побажав витримки, здоров’я та віри.

Наталія СВИРИДОВА зазначила, що пліч-о-пліч зі Збройними силами України боронять нашу землю поліцейські Об’єднаної штурмової бригади «Лють». Бригада сформована з декількох підрозділів – двох полків спецпризначення «Сафарі» і «Цунамі» та  батальйону  патрульної поліції особливого призначення «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова. Це бійці, які виконують бойові завдання на Київщині, Запорізькому, Харківському, Херсонському і Донецькому напрямках.

Родзинкою заходу стали виступи наших земляків-воїнів. Сергій МАРТИНЕНКО, вчитель математики Марківського ліцею «КРОК», який з березня 2022 року долучився до лав ЗСУ, звернувся до шкільної спільноти, подякувавши за підтримку і за віру в перемогу.

Зворушило всіх відеозвернення від бійця 53 окремої механізованої бригади, нашого земляка, котрий з початку повномасштабного вторгнення стоїть на захисті України – Антона БІТІМЄРОВА. Він наголосив, що варто спілкуватися українською мовою і обов’язково навчати цьому дітей – головних натхненників творців перемоги.

Олена Іванівна звернулася до учасників бойових дій зі словами подяки за те, що вони мужньо тримають оборону, боряться за кожен метр української землі.

До привітань приєдналися здобувачі освіти Марківського ліцею «КРОК». Діти декламували вірші, малювали листівки захисникам.

Марківчани взяли участь у флешмобі «Дякую захиснику…» висловивши героям підтримку та віру, подяку за стійкість, героїзм, відвагу. Всі долучилися до виконання інтерактивної вправи, відповівши на запитання «Хто для мене Захисник?».

Слід повсякчас пам’ятати: триває виснажлива боротьба за звільнення. Наші захисники потребують допомоги. Тож під час заходу було оголошено про можливість донату. На сьогодні є потреба в обладнанні, яке глушить fpv-дронів, тобто #наКУПОЛ, на Мавік з тепловізором. Цього потребують хлопці, що перебувають на Донеччині.

За посиланнями нижче можна зробити посильний внесок у перемогу та врятувати життя відважних титанів. Долучайтеся до збору на 10 м’яких нош для евакуації поранених та ноутбука для обробки розвідданих.

5375411208813100

https://send.monobank.ua/jar/AA5mMqgWQT

Щоб внести свою частку на захист воїнів #наКУПОЛ, закрити небо: номер картки банки 5375411206862687. Не будьте байдужими!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь