Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

СЛАВА ГЕРОЯМ НАШОГО ЧАСУ!

Дата: 01.11.2023 08:35
Кількість переглядів: 123

Тисячі людей різних професій сьогодні стали на захист суверенітету і цілісності України. Вони варті того, щоб їхні історії збереглися та стали прикладом для наслідування майбутніми поколіннями.

 

Про жінку, яка сьогодні робить свій внесок у справу перемоги, –Деркульську Євгенію Миколаївну, учасницю АТО. Вона наразі безпосередньо бере участь у захисті державного кордону України.

Саме її життєвий і бойовий шлях дослідила й презентувала здобувачка освіти 8 класу Марківського ліцею «КРОК» Марківської селищної ради Ксенія ПРИБИТКІНА разом з вчителем української філології. Це відбулося 31 жовтня на обласних краєзнавчих читаннях за підсумками щорічного обласного конкурсу пошуково-дослідницьких робіт «Героїв пам’ятаємо імена» серед дітей та молоді Луганської області.

Організатори заходу – Департамент освіти і науки Луганської ОДА та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Мета – наслідування кращих прикладів мужності та звитяги захисників України, героїв-земляків, волонтерів – мешканців Луганської області.

Ксенія не випадково обрала для дослідження та вивчення саме прикордонницю. Адже Євгенія, маючи медичну освіту, за професійних шлях обрала військовий. Справа захисту рідної країни є для неї сімейною. Адже і брат, й чоловік також є службовцями ДПС України. Нині наша землячка перебуває на Сході.

Після окупації Марківки Євгенія перевелася на медичну службу до Чернівецького прикордонного загону. Але перебувати в тилу – не для неї. Тому вона написала рапорт про перевід на службу до Сумської області. Й стала фельдшером третьої прикордонної застави 5-ого прикордонного загону ДПСУ.

Про Євгенію Миколаївну, як вправного фахівця, відгукуються колеги. Сама ж Євгенія не вважає, що робить щось героїчне або надзвичайне – виконує свою роботу, вважає. Бо усвідомлює: перемога – справа рук не одного, перемогу вимуровують чисельні цеглинки людських зусиль.

На глибоке переконання Ксенії кожен, хто носить сьогодні військову форму, – герой, його життя – приклад для наслідування. Для неї Євгенія Миколаївна – взірець для наслідування, адже вона її найкраща мама. Це гідний приклад патріотизму!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь