Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

СЛАВА ГЕРОЯМ НАШОГО ЧАСУ!

Дата: 01.11.2023 08:35
Кількість переглядів: 109

Тисячі людей різних професій сьогодні стали на захист суверенітету і цілісності України. Вони варті того, щоб їхні історії збереглися та стали прикладом для наслідування майбутніми поколіннями.

 

Про жінку, яка сьогодні робить свій внесок у справу перемоги, –Деркульську Євгенію Миколаївну, учасницю АТО. Вона наразі безпосередньо бере участь у захисті державного кордону України.

Саме її життєвий і бойовий шлях дослідила й презентувала здобувачка освіти 8 класу Марківського ліцею «КРОК» Марківської селищної ради Ксенія ПРИБИТКІНА разом з вчителем української філології. Це відбулося 31 жовтня на обласних краєзнавчих читаннях за підсумками щорічного обласного конкурсу пошуково-дослідницьких робіт «Героїв пам’ятаємо імена» серед дітей та молоді Луганської області.

Організатори заходу – Департамент освіти і науки Луганської ОДА та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Мета – наслідування кращих прикладів мужності та звитяги захисників України, героїв-земляків, волонтерів – мешканців Луганської області.

Ксенія не випадково обрала для дослідження та вивчення саме прикордонницю. Адже Євгенія, маючи медичну освіту, за професійних шлях обрала військовий. Справа захисту рідної країни є для неї сімейною. Адже і брат, й чоловік також є службовцями ДПС України. Нині наша землячка перебуває на Сході.

Після окупації Марківки Євгенія перевелася на медичну службу до Чернівецького прикордонного загону. Але перебувати в тилу – не для неї. Тому вона написала рапорт про перевід на службу до Сумської області. Й стала фельдшером третьої прикордонної застави 5-ого прикордонного загону ДПСУ.

Про Євгенію Миколаївну, як вправного фахівця, відгукуються колеги. Сама ж Євгенія не вважає, що робить щось героїчне або надзвичайне – виконує свою роботу, вважає. Бо усвідомлює: перемога – справа рук не одного, перемогу вимуровують чисельні цеглинки людських зусиль.

На глибоке переконання Ксенії кожен, хто носить сьогодні військову форму, – герой, його життя – приклад для наслідування. Для неї Євгенія Миколаївна – взірець для наслідування, адже вона її найкраща мама. Це гідний приклад патріотизму!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь