Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

«ДЯКУЄМО НАШИМ ЗАХИСНИКАМ!» – НАЙПОПУЛЯРНІША НА СЬОГОДНІ ФРАЗА ВІД ТИСЯЧ СЕРДЕЦЬ

Дата: 04.12.2023 10:21
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

 

Фото без описуЗбройна агресія проти України почалася в лютому 2014-го. Було окуповано Автономну Республіку Крим, Севастополь, частину територій Донецької та Луганської областей.

 

Повномасштабне вторгнення – новий, ще більш жорстокий етап збройного протистояння. Героїзм українських військових в цьому опорі викликає повагу світової спільноти.

Фото без описуНезабаром День Збройних сил України. Саме час вкотре подякувати героям. Повертайтеся з перемогою, наші рідні! Сьогоднішня розповідь – про одного з багатьох сміливців.

 

Майже рік на Бахмутському напрямку

 

Фото без описуСвій перший контракт на військову службу марківчанин Євген (з міркувань безпеки назвемо лише ім’я захисника) уклав у 2019-му. Зараз він перебуває у складі 30-ї окремої механізованої бригади. Веде боротьбу з окупантом на Бахмутському напрямку майже рік.

На риторичне запитання: «як?» лаконічна відповідь: «важко». Бо мала батьківщина окупована з першого дня повномасштабного. Бо сім’ї розділилися. Бо погода випробовує на міцність не тільки військових, а й їхнє обмундирування. І ще купа незліченних «бо».

Але тримаємося, каже Євген. Навіть день народження був майже святковим. Адже саме тоді, у травні, отримав відпустку на 10 днів. Провів їх з дружиною. Це, за мірками воєнного часу, дорожче за будь-які подарунки.

Фото без описуКоли комусь з хлопців надходить посилка, вони по-братські її ділять. Зі слів Євгена, з харчуванням проблем немає. Але інколи хочеться чогось солоденького.

Втім, більшу потребу відчувають в речах, котрі максимально зберігають тепло. Наприклад, термоустілки. Вони в холодну сльотаву погоду дуже затребувані. Враховуйте це, коли збираєте посилку на фронт.

Фото без опису«Бережіть себе та один одного» – ця фраза з вуст воїна набуває особливого значення. Військові, як ніхто інший, знають справжню ціну життю.

Залишайтеся живими і неушкодженими, наші мужні! Завдяки вам ми маємо віру й надію. А ще – вранішню каву та теплу постіль. Цінуймо це. І привітаймо зі святом військових у їхній день. Вклонімося пам’яті тих, хто вже пішов у засвіти.

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь