Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

«ДЯКУЄМО НАШИМ ЗАХИСНИКАМ!» – НАЙПОПУЛЯРНІША НА СЬОГОДНІ ФРАЗА ВІД ТИСЯЧ СЕРДЕЦЬ

Дата: 04.12.2023 10:21
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

 

Фото без описуЗбройна агресія проти України почалася в лютому 2014-го. Було окуповано Автономну Республіку Крим, Севастополь, частину територій Донецької та Луганської областей.

 

Повномасштабне вторгнення – новий, ще більш жорстокий етап збройного протистояння. Героїзм українських військових в цьому опорі викликає повагу світової спільноти.

Фото без описуНезабаром День Збройних сил України. Саме час вкотре подякувати героям. Повертайтеся з перемогою, наші рідні! Сьогоднішня розповідь – про одного з багатьох сміливців.

 

Майже рік на Бахмутському напрямку

 

Фото без описуСвій перший контракт на військову службу марківчанин Євген (з міркувань безпеки назвемо лише ім’я захисника) уклав у 2019-му. Зараз він перебуває у складі 30-ї окремої механізованої бригади. Веде боротьбу з окупантом на Бахмутському напрямку майже рік.

На риторичне запитання: «як?» лаконічна відповідь: «важко». Бо мала батьківщина окупована з першого дня повномасштабного. Бо сім’ї розділилися. Бо погода випробовує на міцність не тільки військових, а й їхнє обмундирування. І ще купа незліченних «бо».

Але тримаємося, каже Євген. Навіть день народження був майже святковим. Адже саме тоді, у травні, отримав відпустку на 10 днів. Провів їх з дружиною. Це, за мірками воєнного часу, дорожче за будь-які подарунки.

Фото без описуКоли комусь з хлопців надходить посилка, вони по-братські її ділять. Зі слів Євгена, з харчуванням проблем немає. Але інколи хочеться чогось солоденького.

Втім, більшу потребу відчувають в речах, котрі максимально зберігають тепло. Наприклад, термоустілки. Вони в холодну сльотаву погоду дуже затребувані. Враховуйте це, коли збираєте посилку на фронт.

Фото без опису«Бережіть себе та один одного» – ця фраза з вуст воїна набуває особливого значення. Військові, як ніхто інший, знають справжню ціну життю.

Залишайтеся живими і неушкодженими, наші мужні! Завдяки вам ми маємо віру й надію. А ще – вранішню каву та теплу постіль. Цінуймо це. І привітаймо зі святом військових у їхній день. Вклонімося пам’яті тих, хто вже пішов у засвіти.

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь