Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Сьогодні вшановуємо тих, хто тримав оборону Донецького аеропорту

Дата: 20.01.2024 09:34
Кількість переглядів: 80

Фото без описуФото без описуМужні Титани тримали оборону Донецького летовища протягом 242 днів – з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. Сьогодні представники Марківської громади вшановують їхній подвиг в унісон з нескореною Україною.

 

Легендарна фраза: «Вони вистояли, не вистояв бетон» увійшла в історію сучасної України. Сильні, незламні, сталеві – справжні патріоти. Вони змусили захоплюватися ними навіть противника.

Це саме ворог назвав їх «кіборгами», маючи на увазі те, що лише роботи можуть витримати таку складну боротьбу в пекельних умовах.

Але вони не роботи. Вони – люди. Українці!

Оборона Донецького аеропорту стала першим світовим символом безстрашного протистояння російському окупанту. Саме там почала гартуватися нова українська армія.

Ворог тоді вперше застосував тактику випаленої землі. Щодня і щоночі кіборгів поливали артилерією, градами і танками. Падали стіни, але не люди. І поки навколо гриміли вибухи, з терміналу лунав гімн.

В пам’ять про цю дату протягом тижня в Марківському ліцеї «КРОК» Марківської селищної ради проходили заходи щодо вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту.

Здобувачі освіти долучилися до перегляду фотовиставки «Героїчна оборона Донецького аеропорту (2014-2015)», організовану Українським інститутом національної пам'яті. Переглянули кінострічку «Кіборги» та «Добровольці Божої Чоти». Все для того, аби нагадати ще раз: війна триває з 2014 року.

Юні джури взяли участь у виставці малюнків та виробів  «Воїни-кіборги», а учні початкових класів відвідали виховні години  «День Кіборгів», «Кіборги витримали, не витримав бетон», «Незламні захисники Донецького аеропорту».

Відбулися інфордайджести «Аеропорт. Битва, що увійшла в історію», було презентовано буктрейлери «АД 242. Історії мужності, братерства та самопожертви», «АЕРОПОРТ», «Люди і КІБОРГИ».

Щира дяка та шана всім захисникам, які відстоюють нашу країну. Світла пам’ять тим, хто віддав за нас свої життя. Вшануймо Героїв тихою молитвою.
Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь