Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Сьогодні вшановуємо тих, хто тримав оборону Донецького аеропорту

Дата: 20.01.2024 09:34
Кількість переглядів: 72

Фото без описуФото без описуМужні Титани тримали оборону Донецького летовища протягом 242 днів – з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. Сьогодні представники Марківської громади вшановують їхній подвиг в унісон з нескореною Україною.

 

Легендарна фраза: «Вони вистояли, не вистояв бетон» увійшла в історію сучасної України. Сильні, незламні, сталеві – справжні патріоти. Вони змусили захоплюватися ними навіть противника.

Це саме ворог назвав їх «кіборгами», маючи на увазі те, що лише роботи можуть витримати таку складну боротьбу в пекельних умовах.

Але вони не роботи. Вони – люди. Українці!

Оборона Донецького аеропорту стала першим світовим символом безстрашного протистояння російському окупанту. Саме там почала гартуватися нова українська армія.

Ворог тоді вперше застосував тактику випаленої землі. Щодня і щоночі кіборгів поливали артилерією, градами і танками. Падали стіни, але не люди. І поки навколо гриміли вибухи, з терміналу лунав гімн.

В пам’ять про цю дату протягом тижня в Марківському ліцеї «КРОК» Марківської селищної ради проходили заходи щодо вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту.

Здобувачі освіти долучилися до перегляду фотовиставки «Героїчна оборона Донецького аеропорту (2014-2015)», організовану Українським інститутом національної пам'яті. Переглянули кінострічку «Кіборги» та «Добровольці Божої Чоти». Все для того, аби нагадати ще раз: війна триває з 2014 року.

Юні джури взяли участь у виставці малюнків та виробів  «Воїни-кіборги», а учні початкових класів відвідали виховні години  «День Кіборгів», «Кіборги витримали, не витримав бетон», «Незламні захисники Донецького аеропорту».

Відбулися інфордайджести «Аеропорт. Битва, що увійшла в історію», було презентовано буктрейлери «АД 242. Історії мужності, братерства та самопожертви», «АЕРОПОРТ», «Люди і КІБОРГИ».

Щира дяка та шана всім захисникам, які відстоюють нашу країну. Світла пам’ять тим, хто віддав за нас свої життя. Вшануймо Героїв тихою молитвою.
Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь