Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

ПОДИВИТИСЯ У ЗНАЙОМІ ОЧІ, ВІДЧУТИ ТЕПЛО РІДНИХ РУК, ПОСПІЛКУВАТИСЯ В КОЛІ ДРУЗІВ – ЦІЙ МРІЇ СУДИЛОСЯ ЗБУТИСЯ!

Дата: 24.03.2024 17:39
Кількість переглядів: 115

Фото без описуСпоріднені однією землею, об’єднані спільною мрією – перемогти ворога і повернутися до власного дому. З такими думками вимушені переселенці Марківської та інших громад Луганської області зібралися разом в Центрі культури «Святошин» в Києві.

За ініціативи Марківської селищної військової адміністрації при сприянні та у співпраці з відділом культури Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації й Старобільської районної державної – районної військової адміністрації, Сватівської МВА, Новопсковської, Білолуцької, Біловодської, Міловської, Чмирівської, Шульгінської, Нижньодуванська і Лозноолександрівської СВА.

Благодійний захід – зустріч внутрішньо переміщених осіб Луганської області пройшов під назвою «Серцями обрана земля».

В ньому взяли участь начальник Старобільської РВА Володимир Череватий, голова громадської організації «Добробут» Світлана Панченко, в.о. начальника Управління культури, національностей, релігій та туризму Людмила Румега, заступник начальника ГУ ПФУ в Луганській області Тетяна Нікітіна, начальник відділу культури Святошинської районної у місті Києві державної адміністрації Альона Стародубова, директор Рубіжанського інклюзивно-ресурсного центру Світлана Шелест, заступник Старобільської РВА Сергій Яришев, інспектор третього прикордонного загону ім. Героя України полковника Євгенія Пікуса Державної прикордонної служби України Олександр Мішура, очільники БФ «Очима війни» с. Танюшівка Білолуцької громади Світлана та Сергій Рубльови, президент громадської платформи «Ініціатива трьох морів Україна», голова наглядової ради Східноукраїнського Національного університету ім. В Даля Андрій Смородін. А також представники установ та громад Луганщини. Вела урочисту частину заходу наша землячка - членкиня Національної спілки письменників України Ольга Стрижаченко..

Зал був заповнений вщерть бажаючими отримати позитивні життєствердні емоції. Серед них і вимушені переселенці, котрі наразі мешкають в різних куточках нашої України.  

Їхні сподівання були щедро винагороджені щирими обіймами давно не бачених друзів, рідних, колег. Вони потішилися і залюбки придбали витвори майстрів та умільців під час влаштованого задля збору коштів на підтримку військових ярмарку.

Загалом вчора спільними зусиллями було зібрано 31 025 гривень. Збір триватиме ще протягом наступного тижня. Потім будуть придбані дрони для наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання на передових рубежах.

Феєричний момент дня – благодійний концерт. Серед виступаючих були Заслужені артисти України Світлана Білоножко, Павло Зібров, Ярослава Руденко, а також Олег Сербін та інші.

Зігріті увагою, любов’ю, піснями, танцями, підбадьорені гумором глядачі отримали такий заряд позитиву, що його вистачить, аби поділитися з іншими і підтримати кожного, хто страждає від розлуки з малою батьківщиною.

Ми стали на крок ближче до нашої мрії – зустрітися з дорогими серцям людьми. Бо нас об’єднує одна-єдина рідна Батьківщина. Й саме заради неї ми прагнемо миру і Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь