Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

ЗВІТ про результати роботи відділу соціального захисту населення Марківської селищної ради станом на 01.04.2024 року  

Дата: 01.04.2024 14:43
Кількість переглядів: 50

 

Фото без описуВідділ соціального захисту населення Марківської селищної ради надає звіт про пророблену ним роботу за період з 01.03 по 31.03.2024 року згідно повноважень, покладених на відділ відповідно до законодавства України.

За вищезазначений період до відділу надійшло 138 вхідних документів, направлено листів та інформацій – 116. Протягом цього періоду  здійснювалося листування з Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерством ветеранів України, Департаментом соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації, Луганською обласною державною адміністрації та підпорядкованими їй відділами, Управлінням соціального захисту населення Старобільської районної державної адміністрації та іншими підприємствами та організаціями. На всі листи надано відповіді в чітко встановлені терміни. Терміни виконання надісланих листів не порушуються. Працівники відділу відповідально ставляться до поточної та періодичної звітності,  вчасно надають відповіді на листи (протоколи, запити, плани, потреби тощо).

05.02.2024 року – начальник відділу прийняла участь в робочій он-лайн нараді Департаменту соціально захисту населення з питань змін у чинному законодавстві щодо призначення допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

01.03.2024 року - начальник  та спеціалісти відділу прийняли участь у форматі он-лайн в заході на тему: "Порядок надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Нові виклики та рішення".

13.03.2024 року - начальник  та спеціалісти відділу прийняли участь у форматі он-лайн в заході на тему: "Розглянемо обставини та потреби родин ВПО, які необхідно врахувати в роботі уповноважених осіб в ОМС, форми роботи з родинами ВПО, виплати родинам ВПО з державного та місцевого бюджетів".

18.03.2024 року - начальник  відділу прийняла участь у режимі відео-конференц-зв’язку у засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення під головуванням першого заступника начальника Старобільської районної державної адміністрації – районної військової адміністрації Сергія ЯРИШЕВА.

20.03.2024 року - начальник  та спеціалісти відділу прийняли участь у форматі он-лайн в заході на тему: «Роль і повноваження ОМС у підтримці ветеранів та членів їх сімей, можливі ризики у роботі ОМС з ветеранами війни. Ознайомлення з формами і методами роботи ОМС з ветеранами війни та членами їх сімей».

21.03.2024 року - начальник відділу прийняла участь у режимі відеоконферецзв'язку у робочій нараді начальника Марківської СВА Олександра Череватого з начальниками структурних підрозділів Марківської СВА та Марківської селищної ради.

27.03.2024 року - начальник  та спеціалісти відділу прийняли участь у форматі он-лайн в заході на тему: «Роль і повноваження ОМС у підтримці ветеранів та членів їх сімей, можливі ризики у роботі ОМС з ветеранами війни. Ознайомлення з формами і методами роботи ОМС з ветеранами війни та членами їх сімей.

29.03.2024 року - начальник  та спеціалісти відділу прийняли участь у форматі он-лайн у заході щодо розповсюдження у гуманітарних хабах Луганської області довідкових матеріалів від Міністерства оборони України у галузі ветеранської політики.

           На постійній основі проводилося щотижневе, щомісячне звітування перед Департаментом соціального захисту населення Луганської ОДА та управлінням соціального захисту населення Старобільської РДА у вигляді електронного листування.

            З метою інформування населення в соціальній сфері на офіційному сайті та сторінці у Фейсбуці Марківської селищної військової адміністрації на постійній основі оновлюється інформація щодо питань застосування законодавства із соціальної підтримки населення, надання соціальних послуг,захисту соціальних прав, інших питань віднесених до повноважень відділу соціального захисту населення. Проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота серед населення, яка спрямована на підвищення обізнаності з питань прав та гарантій у сфері соціального захисту.

          Спеціалістами та керівником відділу розпочалась робота щодо організації оздоровлення і відпочинку дітей. Проводиться моніторинг списку дітей. Йде підготовка для участі в тендері для придбання путівок на відпочинок дітей.

          Начальником відділу розроблено проект  розпорядження «Про утворення опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування)», Положення про опікунську раду з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування) та 20.03.2024 року затверджено начальником Марківської СВА.

          Начальником та спеціалістами відділу розроблено проект  розпорядження «Про утворення Координаційної рада з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання домашньому насильству, насильству за ознакою статі, сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК) та протидії торгівлі людьми», Положення про Координаційну раду з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання домашньому насильству, насильству за ознакою статі, сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК) та протидії торгівлі людьми та 14.03.2024 року затверджено начальником Марківської СВА.                                                                                                                                                     

          Спеціалістами відділу відповідно до Програми підтримки військовослужбовців, учасників бойових дій, потерпілих внаслідок російської агресії та війни в Україні, а також їх рідних, зареєстрованих на території Марківської селищної територіальної громади на 2024-2026 роки протягом березня місяця прийнято заяви з пакетом документів на матеріальну допомогу на лікування військовослужбовців, які отримали поранення від 13 осіб. 26.03.2024 року проведено третє засідання Комісії з надання матеріальної грошової допомоги (за рішенням Комісії 10 особам призначено одноразову грошову допомогу на лікування, а також 2 особам – рідним загиблого/померлого військовослужбовця або учасника бойових дій). Сума виплаченої допомоги в березні місяці склала 72672,00 грн.

          Протягом березня місяця по Програмі надання одноразової грошової допомоги Захисникам та Захисницям України, які беруть/брали безпосередню участь у бойових діях, пов'язаних з повномасштабною військовою агресією Російської Федерації проти України Марківської селищної територіальної громади на 2024-2026 роки прийнято заяви з пакетом документів на матеріальну допомогу від 69 осіб. 21.03.2024 року проведено друге засідання Комісії з надання матеріальної грошової допомоги (за рішенням Комісії 43 особам призначено одноразову грошову допомогу). Сума виплаченої допомоги в березні місяці склала 645000,00 грн.

           Спеціалістами відділу на постійній основі (через офіційну сторінку в Telegram каналі Координаційного центру надання гуманітарної допомоги при Марківській СВА) ведеться інформаційно-роз'яснювальна робота з різних питань (робота з внутрішньо переміщеними особами, виплати допомог, надання соціальної підтримки, забезпечення гуманітарних потреб цивільного населення (в т.ч. першочергових критичних потреб), медичного супроводу, психологічної та правової допомоги; організація надання освітніх послуг та забезпечення доступу до освіти для внутрішньо переміщених дітей, їх захист від насильства, забезпечення безпечних умов для їх нормального розвитку та інше).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь