A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Пункт незламності, співпраця з воєнізованими структурами, програми з соціального захисту – Марківська СВА охоплює життєвоважливі напрямки роботи з ВПО

Дата: 09.04.2024 10:12
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

Координаційний центр надання гуманітарної допомоги, розташований за адресою: м. Київ, Святошинський р-н, вул. Рене Декарта, 14, користується неабиякою популярністю серед вимушених переселенців.

Вони не тільки почуваються тут затишно та комфортно, а й отримують кваліфіковану консультативну допомогу – медичну, правову, психологічну, а також гуманітарну.

Це все можливо завдяки укладеним між Марківською селищною військовою адміністрацією та різноманітними установами соціального спрямування меморандумами про співпрацю в сфері надання актуальних послуг. До того ж, партнерство постійно розширюється.

На базі Координаційного центру діє пункт незламності. Його оснащено генератором, ємностями для питної та технічної води, біотуалетом, мікрохвильовою піччю, зарядними пристроями. Крім того, наявна кімната матері й дитини, де є столик для сповивання, теплі ковдри, засоби гігієни тощо.

Важлива увага приділяється співпраці СВА з правоохоронними органами, Збройними силами України, ТРО, ДСНС. Допомога цим структурам полягає в задоволенні звернень командувань військових частин та підрозділу ДСНС. Мета – підвищення боєздатності підрозділів, подолання наслідків надзвичайної ситуації, здійснення заходів правового режиму воєнного стану.

На виконання переліченого з бюджету Марківської селищної територіальної громади протягом 2023-2024 років спрямовано кошти у вигляді субвенції на фінансування відповідних заходів. Так, військовим частинам на придбання квадрокоптерів, комплекту тепловізійного монокуляру, генераторів та портативних зарядних станцій було виділено 5 553 800 гривень.

Департаменту поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова  бригада Національної поліції України «Лють» придбано дві одиниці спеціалізованих автомобілів пікапів на базі Mitsubishi L200 та три квадрокоптери Mavic3 на загальну суму 3 515 000 гривень.

Відділу ДСНС для поліпшення умов матеріально-технічного стану підрозділу 8 ДПРЗ (смт Марківка) Головного управління ДСНС України в Луганській області було виділено 250 000 гривень.

Двом військовим частинам передано десять квадрокоптерів DJI Mavic 3 Thermal для виконання бойових завдань на передових позиціях. На це було витрачено 2 480 000 гривень.

Загальна сума наданої допомогу склала 11 798 800 гривень.

Також відновлено роботу відділу соціального захисту населення та служби у справах дітей Марківської селищної ради на підконтрольній Україні  території.

Розроблено план заходів щодо реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. Діє комплексна програма оздоровлення та відпочину дітей Марківської селищної територіальної громади на 2023-2025 роки. На цей же період діє Програма підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Реалізується Комплексна програма запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми.

Діє Програма підтримки військовослужбовців, учасників бойових дій, потерпілих внаслідок російської агресії та війни в Україні, а також їх рідних, зареєстрованих на території Марківської СТГ.

Працює Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при Марківській СВА.

Приділяється належна увага стану здоров’я дітей. Торік оздоровленням та відпочинком було  охоплено 49 неповнолітніх представників громади. В тому числі одна дитина в з категорії «родина загиблого» побувала в «Артеці» за рахунок коштів державного бюджету. Ще четверо побували в Карпатах – за кошти місцевих бюджетів та підприємств, організацій, в яких працюють батьки, та за рахунок благодійних коштів. Дев’ятеро хлопчиків та дівчаток за рахунок коштів місцевого бюджету набиралися сил і емоцій в дитячому оздоровчому таборі «Водограй» Івано-Франківської області. Одна дитина відвідала денний таборі «Компас», ще 33 набували мотиваційних вражень при Координаційних центрах Луганської області.

Діапазон послуг, спрямованих на адаптацію представників Марківської громади з числа вимушених переселенців, постійно розширюється. Чисельність бажаючих стати частинкою спільноти одного регіону, об’єднаного спільними проблемами і прагненнями, зростає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь