Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Комунікаційна Стратегія щодо профілактики злоякісних новоутворень

Дата: 11.04.2024 16:45
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

Проблемами, які потребують розв’язання, є низький рівень обізнаності населення щодо профілактики злоякісних новоутворень, пізня діагностика, висока смертність та інвалідизація, спричинені злоякісними новоутвореннями, недостатній доступ до своєчасної діагностики та якісного лікування пацієнтів.

Злоякісні новоутворення є одними з найскладніших та найважливіших викликів для сфери охорони здоров’я України. Актуальність цього визначається постійним зростанням захворюваності населення на злоякісні новоутворення, труднощами у ранній діагностиці, високій вартості і складності лікування.

Існують такі перешкоди для забезпечення високоефективного лікування злоякісних новоутворень в Україні, а саме:

лікарі, а також населення в цілому є недостатньо обізнаними про симптоми злоякісних новоутворень, що призводить до пізньої діагностики злоякісних новоутворень;

низький рівень поінформованості населення щодо гарантованого державою безоплатного для пацієнтів надання медичної допомоги у випадку виявлення онкологічного захворювання;

відсутня ефективна політика щодо превенції тих злоякісних новоутворень, виникненню яких можна запобігти;

рівень професійної підготовки медичних працівників, які надають спеціалізовану медичну допомогу пацієнтам з злоякісними новоутвореннями, не відповідає за тривалістю та змістом міжнародній практиці.

В сучасному світі слід говорити не лише про можливості виявлення, профілактики та лікування злоякісних новоутворень, але й про відповідальність за своє здоров’я кожної окремої людини. В суспільстві повинна вкоренитися традиція регулярного проходження профілактичних медичних оглядів. Адже запобігти хворобі набагато легше ніж її вилікувати.

Крім того, зменшити ризик захворювання може кожен, свідомо відмовившись від тютюнопаління та зловживання алкоголем, а також дотримуючись здорового харчування та достатнього рівня фізичної активності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь