Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Начальник Марківської СВА Олександр Череватий взяв участь у конференції «Від (де)окупації до відкритого демократичного врядування». Вона відбулася в Києві в рамках тижня відкритого Уряду в Україні

Дата: 29.05.2024 08:53
Кількість переглядів: 80

Фото без описуПро масштабність цієї події та важливість розглянутих на ньому тем свідчить те, що до нього приєдналися представники державної влади, керівники військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та українська спільнота.

Робота форуму була побудована у вигляді панельних дискусій за напрямками: Державна політика та бачення інституційного відновлення територій після деокупації; Інституційне відновлення регіонів України після деокупації; Партнерство заради відновлення: погляд влади; Партнерство заради відновлення: погляд громадськості.

Висновки експертів грунтувалися на базі досліджень, проведених у межах проєкту «Формування концептуальних правових засад інституційного відновлення Донбасу» за результатами співпраці ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення, ГО «Центр політико-правових реформ», ГО «Громадська ініціатива Луганщини» і ГО «Асоціація «Відродження та Розвиток», а також за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Учасники заходу обговорили актуальні теми. Зокрема, особливості організації системи публічного адміністрування на території Донецької та Луганської областей. Вели мову про стан та перспективи кадрового забезпечення публічної адміністрації в названих областях. Ознайомилися з результатами дослідження їх адміністративно-територіального устрою та зупинилися на розробці пропозицій щодо його реконфігурації. А також дослідили підсумки досліджень можливостей використання інструментів місцевої демократії в умовах перехідної публічної адміністрації.

Запропоновані проєкти покликані сприяти відбудові інституційної спроможності публічної адміністрації у вказаних областях забезпечувати ефективне повоєнне відновлення цих регіонів.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь