Кулінарний майстер-клас як метод соціальної безбар’єрності для ВПО Луганщини: адаптація та емоційне відновлення родин, постраждалих внаслідок війни
У такий незвичний, але вельми цікавий і всепоглинаючий спосіб пропрацьовували емоційний стан однієї з найвразливіших категорій внутрішньо переміщених осіб – дітей.
Захід було організовано в рамках діяльності Центру Життєстійкості Марківської селищної військової адміністрації. Творчий майданчик – японський ресторан «Євразія» в Києві. В тонкощі східної культури та, власне, в її кулінарні особливості хлопчиків і дівчаток втаємничували майстри цієї справи.
Отож, 13 юних дослідників навчалися основам базового приготування японських страв, тренували моторику рук, набували навичок командної роботи, розвивали креативність у декоруванні страв. Й, того не помічаючи, розкривалися, генеруючи заряд позитивних емоцій та нових вражень у власну емоційну стабільність.
Батьки також були присутні, але певною мірою в якості реферів. Вони спостерігали за своїми дітьми й констатували якісний терапевтичний вплив такої взаємодії між учасниками дійства. Відтак й самі з головою занурилися в атмосферу невимушеності та впевненості: все може бути добре, якщо ми разом і докладаємо до цього спільних зусиль!
Неймовірно смачними вийшли власноруч виготовлені дітьми під керівництвом досвідчених кухарів «Євразії» суші та роли з нотками українського колориту.
Ще один приємний бонус майстер-класу – вручені кожній дитині дипломи про набуті навички. І веселе спільне застілля.
Соціальна бзбар’єрність – не так вже й складно, якщо рухатися в одному напрямку і чути одне одного. А вмотивована людина здатна не лише на адаптацію в новому середовищі, а й на допомогу і підтримку інших, потребуючих цього людей.
Щиро дякуємо БФ «Карітас-Київ», ресторану «Євразія» за партнерство й гостинність, а також всім родинам – за активну участь і теплу атмосферу, створену спільно!
