Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

Чергова перемога футбольної команди "Курячівка" Марківської ОТГ

Чергова перемога футбольної команди "Курячівка" Марківської ОТГ

 21 липня 2020 року, відбувся черговий V тур відкритого Чемпіонату Новопсковського району з футболу. Команда «Курячівка (Марківської ОТГ)» знов обійшла суперників, цього разу СВОК «Слобожанський» (с. Осинове), і здобула перемогу з рахунком 7:3. Так тримати! Бажаємо і надалі тільки перемог!

20:18 22.07.2020

Освята селищного ставка Преосвященнійшим Павлом Єпископом Біловодським

Освята селищного ставка Преосвященнійшим Павлом Єпископом Біловодським

Сьогодні у Свято-Успенському храмі селища Марківка відбулося богослужіння на честь ікони Казанської Божої Матері, яке очолював Преосвященнійший Павло Єпископ Біловодський. У богослужінні взяли участь благочинні: Станично-Луганського району – Протоієрей Олексій, Біловодського – Протоієрей Георгій, Міловського – Протоієрей Ігор, настоятель Свято-Успенського храму, благочинний Марківського району Протоієрей Григорій та настоятель Свято-Покровського храму Архімандрит Спіридон. На богослужінні також був присутній селищний голова Марківської селищної ради Ігор Дзюба, якого благочинні привітали із ювілеєм, побажавши здоров?я, наполегливості у звершенні великих справ на благо Марківщини. На прохання селищного голови Ігоря Дзюби та начальника відділу культури Марківської селищної ради (Управління культури національностей та релігій) Ольги Стрижаченко Преосвященнійший Єпископ Павло благословив Марківську землю, Марківчан та по закінченні богослужіння освятив селищний ставок на якому ведеться реконструкція.

15:19 21.07.2020

Про хід збирання ранніх зернових культур в сільськогосподарських підприємствах Марківського району у 2020 році

Про хід збирання ранніх зернових культур в сільськогосподарських підприємствах Марківського району у 2020 році

Марківська селищна рада вітає хліборобів СТОВ «Фрунзе» із завершенням збирання ранніх зернових і зернобобових культур. СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФРУНЗЕ» є одним з найкращих підприємств району, засновано в 1929 році. Директор – Брюховецький Олександр Петрович, загальний стаж роботи 44 роки, на посаді керівника – 25, нагороджений подякою Міністерства аграрної політики та продовольства України у 2015 році, Листом подякою Луганської облдержадміністрації у 2016 році, нагороджувався грамотами районного значення. Станом на 21 липня ранніх зернових і зернобобових культур зібрано з площі 1126 гектар, намолочено 5230 тонн зерна з урожайністю 46,4 ц/га. Зокрема, озимої пшениці намолочено4888 тонн, урожайність – 49,6 ц/га ( у 2019 році - 48,4 центнера з гектара),зібрано на площі 987 га; озимого ячменю – 154 тонни, урожайність – 44,0 ц/га, на площі – 35 га, ярого ячменю– 133 тонни, урожайність – 22,5 ц/га, на площі – 59 га, вівсу –55 тонн, урожайність – 12,2 ц/га, на площі – 45 га. МОЛОДЦІ, ТАК ТРИМАТИ!

13:18 21.07.2020

Правила поведінки у пожежонебезпечний період!

Правила поведінки у пожежонебезпечний період!

Перебуваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним для вас, оточуючих і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації. Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється: 1. Розведення багать у лісі. 2. Заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів. 3. Відвідування населенням лісу із переважанням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди. 4. Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки. 5. Залишати у непередбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір`я тощо. 6. Палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів тощо). 7. Використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів. 8. Розміщувати ближче ніж за 100 м від стіни хвойного лісу, 50 м - змішаного, 20 м - листяного склади паливно-мастильних та інших горючих матеріалів, автозаправні станції та вогненебезпечні виробництва, смітники, житлові і виробничі приміщення. 9. Випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали). 10. Залишати під час будівництва доріг, газопроводів, нафтопроводів, мереж електропередачі, зв`язку, радіофікації, інших комунікацій та об`єктів дерев’яні залишки і горючі матеріали. 11. Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо. У разі виникнення пожежі необхідно негайно повідомляти про це лісогосподарські підприємства, територіальні підрозділи ДСНС України, місцеві органи влади. Особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки, несуть адміністративну відповідальність згідно зі статтями 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно зі статтею 245 ККУ в разі спричинення важких наслідків.

08:15 21.07.2020

Завершився конкурс на створення ескізу символіки Марківської ОТГ

Завершився конкурс на створення ескізу символіки Марківської ОТГ

Завершився конкурс на створення ескізу символіки Марківської ОТГ відповідно до положення конкурсу. Надаємо на громадське обговорення всі конкурсні роботи, що надійшли до відділу культури Марківської селищної ради. Макет герба Марківської ОТГ спроєктовано у відповідності до законів та норм геральдики. Основним елементом герба є щит, виконаний у синьому (символізує великодушність, чесність, вірність марківського народу традиціям та звичаям пращурів) та зеленому (символ надії, достатку, свободи і радості) кольорах. Щит обрамлений смужкою з чорно-білими навскісними рисками з права наліво (взято із макету герба Марківського району). На щиті зображені основні символи, котрі якнайкраще представляють Марківську громаду: пам’ятник Червоним комісарам, Тишківський храм, внесений до реєстру архітектурних пам’яток, сир та цибуля, які одвіку були «брендом» марківчан, байбак. Вважаю, ці п’ять елементів дійсно повною мірою характеризують та презентують територію Марківської громади. На місці таких основних елементів герба, як орден та девіз (що зазвичай розміщуються під щитом), наявний підпис «Марківська ОТГ» на блакитно-жовтому тлі (нерозривна єдність території з державною символікою). З «ґрунту» герба у якості щітодержателів «ростуть» колоски, бо Марківщина – хлібний степовий край. Над верхньою частиною щита розташовано картуш, що застосовується для гербів сільських територіальних громад – обрамлення жовтого кольору (кольору стиглого поля). І хоча у гербах сільських територіальних громад щит, вписаний у декоративний картуш, рекомендовано увінчувати золотою сільською короною, на пропонованому мною макеті герба Марківської ОТГ замість корони та намету сходить сонце, бо Марківщина – то Луганщина, а Луганщина – світанок України. Елементи макету прапору Марківської ОТГ представляють смужки із синього та зеленого кольорів (символи описані вище), відокремлені від основного тла державного прапору смужкою з чорно-білими навскісними рисками з права наліво (також запозичено із макету герба та прапора Марківського району), та написом «Марківська ОТГ» у верхній частині прапора. Гімн Марківської ОТГ

11:07 20.07.2020

Перша перемога "Ниви" Марківської ОТГ у чемпіонаті області

Перша перемога "Ниви" Марківської ОТГ у чемпіонаті області

18 липня відбулась чергова гра і рамках чемпіонату Луганської області з футболу-2020. Цього разу команда «Нива» Марківськоі ОТГ була кращою й з рахунком 1:2 обіграла господарів поля у Білокуракиному. Тільки перемог! Віримо у команду!

20:03 18.07.2020

Про хід збирання ранніх зернових культур в сільськогосподарських підприємствах Марківського району у 2020 році

Про хід збирання ранніх зернових культур в сільськогосподарських підприємствах Марківського району у 2020 році

Аграріями району станом на 17 липня зібрано ранніх зернових і зернобобових культур  з площі 9976 гектар, що становить 50 відсотків від загальної площі, намолочено 40919  тонн зерна з урожайністю 41,0 ц/га.

14:32 17.07.2020

Засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Марківської перспективної ОТГ

Засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Марківської перспективної ОТГ

17 липня 2020 року, відбулось чергове засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Марківської перспективної ОТГ. Напрацьовані базові елементи на шляху розвитку громади. Як зазначив національний експерт з соціально-економічного та стратегічного планування ПРООН Дмитро Дрожжин: «Нас чекає складна робота по формуванню "дерев" проблем!» на цьому засіданні спільно з членами робочої групи було створено «дерево проблем» щодо інфраструктури громади. Відділу економічного розвитку Марківської селищної ради було дано завдання намітити перелік можливих дерев проблем, над якими будуть працювати наступного разу.

14:24 17.07.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь