Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

Шановні жителі Марківської громади, від щирого серця вітаємо Вас із святом Медового спасу!

Шановні жителі Марківської громади, від щирого серця вітаємо Вас із святом Медового спасу!

Серед українців свято Маковія одне з найпоетичніших і найшанованіших. Нехай мир Божий завжди перебуває у ваших серцях, хай негаразди й печалі обходять вас стороною, а щастя й удача завжди супроводжують в усіх справах. Хай достаток і спокій ніколи не залишають ваші домівки, хай Медовий Спас принесе мир і спокій, радість та посмішки в кожну оселю! З повагою, голова Марківськоі об’єднаної територіальної громади Ігор Дзюба

08:16 14.08.2020

Огляд стану організації роботи з цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Марківського та Бондарівського лісництв «Біловодського ЛМГ».

Огляд стану організації роботи з цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Марківського та Бондарівського лісництв «Біловодського ЛМГ».

На виконання рішення засідання Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 та відповідно за дорученням заступника селищного голови Віталія Семенченка 12 серпня 2020 року комісією за участі представника Марківської об’єднаної територіальної громади Володимира Чередниченка та представників Марківського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області Вадима Вігріяна, Ольги Колеснік та Сергія Ляшенка був проведений огляд стану організації роботи з цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Марківського та Бондарівського лісництв «Біловодського ЛМГ».

10:13 12.08.2020

До уваги мешканців громади!

До уваги мешканців громади!

В Україні розпочала діяти постанова Кабінету Міністрів України № 632 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги», за якою затверджується Порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів соціальної допомоги. Зазначається, що середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї – це сума, яка обчислюється шляхом ділення середньомісячного сукупного доходу (домогосподарства) на кількість членів сім’ї (домогосподарства). Оскільки фізичні особи через потенційну неможливість отримати житлові субсидії найчастіше не декларували свої доходи від продажу сільськогосподарських тварин, молока та іншої тваринницької продукції, Мінекономіки ініціювало внесення змін до зазначеної постанови. Згідно з документом, власник господарства має можливість зараховувати до середньомісячного сукупного доходу сім’ї лише 30% доходу від реалізації продуктів тваринного походження. Це означає, що, оподатковувана вартість реалізованої тваринницької продукції зменшиться на 70%, а це, у свою чергу, дасть змогу особистим сільським господарствам потенційно отримати житлові субсидії та призведе до зниження податкового навантаження на фізичних осіб. Держпродспоживслужба повідомляє, що вчасна ідентифікація і реєстрація тварин та отримання дозвільних ветеринарних документів на переміщення та забій тварин не матиме негативного впливу на отримання субсидій, а адміністративна відповідальність за порушення встановлених вимог щодо ідентифікації та реєстрації тварин, переміщення тварин без ідентифікаційних та ветеринарних документів значно вища за суму коштів, зекономлених на субсидії.

14:08 10.08.2020

Пам`ятати та шанувати тих, хто не пошкодував власного життя заради майбутнього України – наш святий обов`язок!

Пам`ятати та шанувати тих, хто не пошкодував власного життя заради майбутнього України – наш святий обов`язок!

. Увічнення пам`яті загиблих воїнів-прикордонників триває вже не один рік. І Марківщина – не виняток. На початку серпня 2014 року Марківщина отримала сумну звістку та зазнала тяжкої втрати – це смерть молодих бійців. Не повернулися живими з виконання свого службового обов’язку мужні захисники нашої батьківщини: старшина – Дзідзінашвілі Давід, старший сержант – Андрієнко Сергій, сержант – Акутін В’ячеслав, прапорщик – Шило Володимир. Указом Президента України № 660/2014 від 21 серпня 2014 року вони нагороджені орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Сьогодні, на території відділу прикордонної служби Марківка відбулися урочистості з нагоди вшанування пам’яті воїнів-прикордонників. Щирі слова співчуття рідним та близьким загиблих висловили керівники району: в.о. голови Марківської селищної ради Надія Кривошлик, в.о. голови Марківської райдержадміністрації Ольга Тарабановська, голова районної ради Андрій Лигута. А також начальник відділу прикордонної служби «Марківка», майор Владислав Шевчук, заступник начальника Луганського прикордонного загону, підполковник Володимир Дроздов, військовий комісар Марківського об’єднаного районного військового комісаріату, підполковник Юрій Шемякін, голова Марківської громадської патріотичної організації воїнів-прикордонників Олександр Піляшенко. Захід був сповнений зворушливими словами та чуйними піснями. Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто загинув заради нашого мирного щасливого життя. І віримо в те, що з такими патріотами наша країна буде вільною і мирною державою. Вічна пам’ять загиблим нашим героям!

11:06 10.08.2020

Шановні працівники будівельної галузі! Від щирого серця прийміть вітання з нагоди вашого професійного свята!

Шановні працівники будівельної галузі! Від щирого серця прийміть вітання з нагоди вашого професійного свята!

Бути будівельником означає бути творцем, людиною, що створює нові будівлі та споруди. Бажаємо, щоб всі ваші плани, проекти, креслення та задумки були втілені у життя, а у кожен ваш фундамент був закладений успіх. Хай все те, що ви побудуєте буде закінченим, затребуваним, надійним і приноситиме радість людям і задоволення вам особисто. Зі святом!

21:07 09.08.2020

Шановні працівники ветеринарної медицини! Марківська громада щиро вітає вас з професійним святом!

Шановні працівники ветеринарної медицини! Марківська громада щиро вітає вас з професійним святом!

Обравши одну з найстародавніших і шанованих професій, ви вносите вагомий внесок у забезпечення ветеринарного благополуччя, безпеки області і країни в цілому. Ваша праця – складна і відповідальна. Від результатів вашої роботи залежить безпека продуктів, а значить, і здоров’я людей, що споживають їх.

21:05 09.08.2020

Щорічний Кубок Білика Сергія на Марківщині

Щорічний Кубок Білика Сергія на Марківщині

8 серпня 2020 року відбувся відкритий турнір з футболу серед дитячих команд та команд ветеранів Марківської ОТГ, присвячений пам'яті легенди Марківського футболу Білика С. О. На заході були присутні рідні Сергія Олександровича: дружина - Ольга Олексіївна, сини - Олександр та Сергій. Серед дитячих команд збірна Марківки здобула 1 місце за серією пенальті. Почесне 2 місце зайняла збірна команда сіл Курячівка, Кризьке, Бондарівка, Сичівка. Обидві команди були нагороджені кубками, грамотами та медалями від відділу молоді та спорту Марківської селищної ради. Також відзначили гравців грамотами та статуетками у номінаціях "Кращий бомбардир", Кращий воротар"," Кращий захисник". По завершенню турніру дитячі команди отримали солодкі подарунки від сім'ї Білик.

21:02 08.08.2020

Брендування Марківської ОТГ. День 3-й. Воркшоп.

Брендування Марківської ОТГ. День 3-й. Воркшоп.

Ні наша чудова природа, ні сир з цибулею, ні навіть байбаки з бджолами не перевтіляться у бренд Марківської ОТГ самі по собі. Створення бренду і його просування можливе лише за умови злагодженої роботи команди. Вдячні колегам за їхнє щире бажання презентувати найяскравіші особливості нашої Марківщини. До нових активностей та зустрічей, BRANDVILLE!

10:12 07.08.2020

Про створення Центрів безпеки на території Марківської ОТГ

Про створення Центрів безпеки на території Марківської ОТГ

06 серпня 2020 року заступник голови Марківської селищної ради Володимир Личман провів робочу нараду з питань перспективи реалізації створення умов для захисту населення від надзвичайних ситуацій на території Марківської селищної ради, а саме розбудови Центрів безпеки громадян. Також у нараді участь взяли представники Марківського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області, Марківського ВП ГУ НП у Луганській області та Марківської селищної ради. Учасники зустрічі спільно підвели підсумки стосовно стану створення та організації Центрів безпеки на території Марківської селищної ради відповідно до рішення Марківської селищної ради за № 7-16/2019 від 12.12.2019 року «Про створення та організацію мережі Центрів безпеки в Марківській селищній раді». Згідно даного рішення на території Марківської селищної ради планується створення двох Центрів безпеки в с. Бондарівка та с. Караван-Солодкий. У таких центрах будуть працювати рятувальники і поліцейські, а компактне розміщення дозволить забезпечити безпеку кожного громадянина навіть у віддалених селах.

21:00 06.08.2020

Як і обіцяли, день 2-ий!

Як і обіцяли, день 2-ий!

Команда «Brandville» дізналася, чим Марківська ОТГ вирізняється з-поміж громад-сусідів. Бачили храми, джерела й водойми, поля, спілкувалися з людьми, заходили на гостину до бджіл і байбаків. Тепер на черзі воркшоп. Вже сьогодні об 11.00 у актовій залі РДА! Не забули ж? Приходьте!

10:11 06.08.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь