A A A K K K
для людей із порушенням зору
Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

До уваги учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни!

Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та подальшого працевлаштування ЛУГАНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ пропонує учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни навчання в закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

11:49 15.03.2024

Марківщина творча

💙💛 Тепло рук + тепло сердець = оберіг 🌝 А ще – умиротворення. Краса. Саморозвиток 

08:15 15.03.2024

Марківська громада відзначила День українського добровольця

💙💛 Відзначення урочистої дати відбулося в онлайн-форматі. В зустрічі взяли участь начальник Марківської селищної військової адміністрації Олександр Череватий, очільниця відділу освіти Марківської селищної ради Олена Мірошниченко, військовослужбовці-земляки, батьки полеглих захисників – Максима Щербака й Володимира Скляра, учнівство Марківського ліцею «Крок» 🙏 Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання. Вклонилися подвигу добровольців, які продовжують боронити Україну. Країну, котра заслуговує бути вільною, мирною та щасливою.  📒 Кількома годинами раніше в іншій онлайн-локації відбулося засідання читацького клубу. Говорили про твори сучасної літератури на тему мужності та жертовності справжніх патріотів. 💪 Наші мужні оборонці  сьогодні гідно дають відсіч ворогові. Пишаємося ними. Молимося за них.  🇺🇦 Слава Україні! Героям навіки слава! 

21:20 14.03.2024

ЦЗ пропонує отримати ваучер для здобуття фаху

Луганський обласний центр зайнятості запрошує  Вас скористатися можливістю отримати ваучер та безкоштовно здобути нову професію або спеціальність. На Ваш вибір 79 професій та 45 спеціальностей. Звертаємо Вашу увагу на те, що в Перелік професій та спеціальностей для навчання за якими може бути виданий ваучер, додали нову професію -  "Сапер (розмінування)". Обирайте те, що цікавить саме Вас та звертайтеся до нас!

10:26 14.03.2024

Консультують фахівці БФ «Право на захист»

✅ Якщо ви, шановні внутрішньо переміщені особи, зареєстровані в Координаційному центрі Марківської СВА і маєте запитання в сфері правозахисту, чекаємо вас сьогодні на особистий прийом. 👉 Кваліфіковану консультативну допомогу вам нададуть за адресою: м. Київ, Святошинський р-н, вул. Рене Декарта, 14. ☎️ Або телефонуйте +380666862878.

09:27 14.03.2024

З Днем українського добровольця, наші Титани!

Ця визначна дата була започаткована 2017 року. Її призначення – гідно вшановувати хоробрих чоловіків і жінок, які ризикують своїми життями заради нашої Батьківщини, заради всіх українців.

07:10 14.03.2024

В Україні стартують уроки волонтерства у школах. Долучитися може кожен

В Україні запускають ініціативу «Шкільний урок волонтерства», яка покликана надихнути підлітків займатися волонтерською діяльністю. В школах пройдуть 45-хвилинні уроки, на яких досвідчені волонтери/активісти/вчителі розкажуть, що таке волонтерство та поділяться інструментами, які допоможуть школярам долучитися до волонтерського руху. 

10:16 13.03.2024

Чи зараховується до страхового стажу період участі безробітного в громадських роботах? Так, зараховується

Питання обчислення страхового стажу при призначенні допомоги по безробіттю врегульовані нормами Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”. Зокрема, статтею 21 цього Закону передбачено, що страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягала страхуванню на випадок безробіття та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем страхові внески у сумі не менш як мінімальний страховий внесок. Статтею 31 Закону України “Про зайнятість населення” передбачено, що з особами, які беруть участь у громадських роботах, укладаються строкові трудові договори. Оплата праці таких осіб здійснюється за фактично виконану роботу у розмірі, що не може бути меншим, ніж мінімальний розмір заробітної плати. Відповідно до заробітної плати цих осіб здійснюється нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Тож період участі безробітного у громадських роботах зараховується до страхового стажу. Це підтверджується також нормами пункту 13 Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 175, та пункту 8 Порядку надання допомоги по безробіттю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 735. При цьому слід враховувати, що період участі у громадських роботах зараховується до страхового стажу у разі наступної реєстрації особи як безробітної. Більш детальніше про громадські роботи на сайті Державного центру зайнятості за посиланням http://surl.li/hbgwq Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній 098-875-48-95, 099-491-20-86 або пройдіть за посиланням для мешканців Луганщини: http://surl.li/invaz для роботодавців та підприємців Луганщини: http://surl.li/ioarc

10:15 13.03.2024

Призначення пенсій, їх індексація, ідентифікація осіб пенсійного віку та консультації з питання нарахування пільг і субсидій

🤝 На ці та інші актуальні запитання шукають відповіді внутрішньо переміщені особи, зареєстровані в Координаційному центрі Марківської селищної військової адміністрації. 

09:40 13.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь