Марківська селищна військова адміністрація
Старобільського району Луганської області

Новини

Дата: від до Скинути

ДО УВАГИ НАСЕЛЕННЯ МАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ!

ДО УВАГИ НАСЕЛЕННЯ МАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ!

19 квітня 2020 року православний світ відзначатиме Великдень, а вже за тиждень, 25-27 квітня, традиційно в Марківці та Марківському районі проходитимуть поминальні дні. До них місцеві мешканці готуються, прибираючи могили своїх близьких та рідних на місцевих кладовищах. Чи потрапляють ці місця під заборону відвідувати згідно карантинних вимог? Постановою № 211 забороняється проводити будь-які масові заходи, зокрема релігійні. До них відноситься і традиційне вшанування померлих, коли на кладовищах збираються родини, щоб віддати шану своїм рідним та близьким. Варто нагадати, що кладовища підпадають під визначення громадських місць, а отже на них розповсюджуються інші карантинні обмеження: масковий режим, заборона перебувати групою, більше двох людей, заборона знаходитися у громадському місці людині, віком 60+. У той же час, начальник Марківського відділу поліції ГУ національної поліції в Луганській області Пилип Рогойський підтвердив, що головним тут є дотримання вимог Постанови. Оскільки заборони на відвідування кладовища там немає, то санкцій до людей, які прийдуть прибрати могили близьких, застосовувати не будуть. Однак необхідно дотримуватися вимог безпеки перебування у громадському місці. Оскільки кладовища до них належать. В період від 18-28 квітня 2020 року суворо заборонено відвідувати кладовища, звісно в умовах карантину з метою запобігання масових скупчень людей, що є загрозою інфікуватися. Тож, дорогі мешканці Марківського району, лишайтеся на Великдень вдома, святкуйте цей день, поминайте своїх померлих рідних та бережіть здоров’я близьких!

08:28 14.04.2020

Благоустрій культурних пам'яток Марківщини

Благоустрій культурних пам'яток Марківщини

Згідно Правил Благоустрою 1.5. До об’єктів благоустрою в смт. Марківка належать пам’ятки культурної та історичної спадщини. Минуло тижня в селі Лісна Поляна працівники МКП «Марківський комунальник» розпочали укладення тротуарної плитки біля  Пам’ятника воїнам-односельцям.

13:13 13.04.2020

ДО УВАГИ ПАСІЧНИКІВ!

ДО УВАГИ ПАСІЧНИКІВ!

У зв’язку з розміщенням стоянок пасік у безпосередній близькості до площ полів, що обробляються ПрАТ «Агротон» попереджаємо про проведення агрохімічної обробки посівів озимої пшениці, соняшнику, парів та зябу термін виконання робіт з квітня 2020 року по жовтень 2020 року.

11:10 13.04.2020

Про прийом дітей до 1-х класів закладів загальної середньої освіти на території Марківської селищної ради у 2020 році

Про прийом дітей до 1-х класів закладів загальної середньої освіти на території Марківської селищної ради у 2020 році

ВІдповідно до рішення №140 виконавчого комітету Марківської селищної ради від 07 квітня 2020 року, з метою організованого прийому дітей, які проживають на території Марківської селищної ради до перших класів, було прийнято рішення розпочати прийом заяв до 1-х класів загальної середньої освіти розміщених на території Марківської селищної ради з 13 квітня 2020 року.

09:49 13.04.2020

Марківська громада за ініціативи священнослужителів Марківщини вирішили долучитися до боротьби з коронавірусом, окроплюючи селище освяченою водою та молитовним співом.

Марківська громада за ініціативи священнослужителів Марківщини вирішили долучитися до боротьби з коронавірусом, окроплюючи селище освяченою водою та молитовним співом.

Сьогодні в селищі Марківка відбувся хресний автопробіг за участі всіх бажаючих та небайдужих. Благочинний Марківського округу, протоієрей отець Григорій читав захисну молитву направлену проти корона вірусу та всіляких негараздів. Всі в’їзди в селище Марківка були окроплені свяченою водою, а вулицями символічно гриміли церковні дзвони. Всі мали змогу приєднатися до авто процесії та спільно помолитися за мир і здоров’я в рідному селищі, Україні та в цілому світі.

14:29 12.04.2020

Марківчани у «Креативній Луганщині»

Марківчани у «Креативній Луганщині»

Відділ промоції та інноваційного розвитку Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської обласної державної адміністрації розпочав роботу над двомовним каталогом (україномовна та англомовна версія) «Креативна Луганщина». До каталогу увійде інформація про талановитих мешканців Луганщини.

14:41 11.04.2020

Злогодженість дій та заходів - успіх у боротьбі з будь-якою загрозою

Злогодженість дій та заходів - успіх у боротьбі з будь-якою загрозою

Сьогодні на засіданні робочої групи з питань запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території Марківської громади, селищний голова Марківської селищної ради Ігор Дзюба прозвітував щодо виконаних заходів, які були заплановані на першому засіданні, серед яких:

14:34 10.04.2020

Під час карантину не гаємо часу!

Під час карантину не гаємо часу!

Марківська громада сприяє розвитку та соціалізації молоді в житті громади. 09 квітня член виконкому Надія Рудаченко разом з членами ГО "МОЛОДА ЕНЕРГІЯ" Анною Мішурою, Катериною Рудаченко та Мариною Беницькою взяли участь в вебінарі Всеукраїнського молодіжного центру та Департаментом молодіжної політики Міністерства молоді та спорту.

09:36 10.04.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь